Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το σεντόνι μας;

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το σεντόνι μας;

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το σεντόνι μας;

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουν ότι τα καλύτερα σεντόνια είναι τα βαμβακερά, και τα βαμβακοσατέν. Όμως αν το ψάξουμε λίγο παραπάνω θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως δεν φτάνει μόνο αυτό για να χαρακτηρίσουμε την ποιότητα ενός σεντονιού. Επομένως, τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το σεντόνι μας για να θεωρείται ποιοτικό;

xaraktiristika-sentoni-3
Αυτά που πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε ένα σεντονι είναι η σύνθεση του. Δηλαδή αν είναι βαμβακερό, αν είναι βαμβακοσατέν, λινό, μετάξι. Ανάλογα με τις ανάγκες σας και την εποχή διαλέξτε το κατάλληλο ύφασμα για σας! Αν ζεστένεστε πολύ το καλοκαίρι εμείς θα σας προτείναμε ένα λινό σεντονι, το οποίο και είναι πιο δροσερό από το βαμβακερό και αντέχει περισσότερο στην πάροδο του χρόνου.

xaraktiristika-sentoni-2
Ένα άλλο χαρακτηριστικό το οποίο πρέπει να προσέξουμε είναι οι κλωστές ανά ίντσα. Όσο περισσότερες είναι τόσο πιο μαλακό και πιο ανθεκτικό είναι το ύφασμα. Ένας γρήγορος τρόπος για να το διαπιστώσουμε αυτό, είναι το φως, αν το φως διαπερνά το σεντόνι τότε οι κλωστές είναι κάτω από 200. Για ένα σεντόνι καλής ποιότητας οι κλωστές ανά ίντσα πρέπει να κυμαίνονται στις 200-400, αν είναι παραπάνω από 400 τότε το σεντόνι είναι εξαιρετικής ποιότητας.

xaraktiristika-sentoni-1
Κατά την διάρκεια της αγοράς πρέπει να δώσουμε βάση στο τρόπο που είναι ραμμένο το ύφασμα. Αν οι οριζόντιες κλωστές είναι περισσότερες από τις κάθετες τότε τα σεντόνια αυτά είναι πιο ανθεκτικά και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ενώ για παράδειγμα τα σατέν σεντόνια έχουν παραπάνω κάθετες κλωστές οι οποίες χαρίζουν στα σεντόνια την λάμψη τους.

xaraktiristika-sentoni
Ένα άλλο χαρακτηριστικό το όποιο πρέπει να προσέχουμε είναι η χώρα προέλευσης. Το καλύτερο βαμβάκι είναι το αιγυπτιακό, και αυτό επειδή έχει μακριά κλωστή κάνοντας τα σεντόνια μαλακά και απορροφητικά. Η Γαλλία καθώς και η Ιταλία, είναι γνωστές για την καλή ποιότητα στα υφάσματα τους.

Αυτές είναι οι μικρές μας συμβουλές από κει και πέρα σας ευχόμαστε καλές αγορές!
πηγή