Συμβουλές για ένα ‘καινούργιο’ χαλί!

Συμβουλές για ένα ‘καινούργιο’ χαλί!

Συμβουλές για ένα ‘καινούργιο’ χαλί!

Καθώς το καλοκαίρι μπαίνει για τα καλά, μαζί με αυτό έρχεται και η στιγμή που πρέπει να μαζέψουμε τα χαλιά. Μιας και θα τα μαζέψουμε, εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας κάποιες χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα χαλιά σας καθαρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε το τελικό καθάρισμα να γίνει πολύ πιο  εύκολο.

simvoules-kainourgio-xali-

Μην πατάτε το χαλί! Όχι όχι μην μας ακούτε αστειευόμαστε, απλά αυτό που μπορείτε να κάνετε πριν πατήσετε το χαλί, είναι να σκουπίσετε τα πόδια σας ή ακόμα καλύτερα να βγάλετε τα παπούτσια σας. Εκτός από τα χαλιά με αυτόν τον τρόπο δεν θα μεταφέρετε σκόνη στο υπόλοιπο σπίτι.

simvoules-kainourgio-xali

Το τακτικό σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα μπορεί να αποτρέψει την συσσώρευση σκόνη μέσα στις ίνες του χαλιού. Αυτό που σας προτείνουμε είναι να σκουπίζετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Το σκούπισμα πρέπει να είναι επίμονο προς όλες τις κατευθύνσεις, καλό θα ήταν να σηκώνετε το χαλι και να σκουπίζετε την σκόνη από κάτω.

simvoules-kainourgio-xali-1

Αποφύγετε τους λεκέδες στο χαλί. Κατά την διάρκεια του φαγητού να είστε προσεκτικοί και αν, το χαλι σας, λερωθεί τότε καθαρίστε το αμέσως με ένα πανάκι ταμποναριστά και ένα ειδικό καθαριστικό για χαλιά.

thehomeissue_carpet012

Αποφύγετε την τοποθέτηση των πολύ βαριών επίπλων πάνω στα χαλιά. Τα έπιπλα λόγω της πίεσης που ασκούν πάνω στο χαλί, καταστρέφουν την υφή του. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε την χρήση αυτών των επίπλων τότε χρησιμοποιήστε ειδικά προστατευτικά που μπαίνουν ανάμεσα στο χαλι και στο έπιπλο.

simvoules-kainourgio-xali-2

Αποφύγετε τον ήλιο. Όσο απαραίτητος και είναι ο ήλιος τις χειμωνιάτικες μέρες, καλό θα ήταν να τον αποφύγουμε. Ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη φθορά στο χρώμα που έχει το χαλι μας.

Τα κρόσια είναι το τελείωμα του χαλιού και γι αυτό θέλουν ειδική προσοχή. Σκουπίστε τα όπως σκουπίζετε το υπόλοιπο χαλί όμως μην δώσετε βάση στα κρόσια.
πηγή

  Categories: