Πουπουλένιο ή Μάλλινο Πάπλωμα;

Πουπουλένιο ή Μάλλινο Πάπλωμα;

Πουπουλένιο ή Μάλλινο Πάπλωμα;

Όταν έρχεται ο χειμώνας ψάχνουμε να βρούμε τα πάπλωμα που θα καλύψει τις ανάγκες για έναν ευχάριστο ύπνο. Όμως αν ψάξουμε λίγο καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως υπάρχουν πάρα πολλά είδη με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πιο μπορεί να καλύψει πραγματικά τις ανάγκες μας. Ακούμε πολύ συχνά πουπουλένιο ή μάλλινο πάπλωμα; και ποιο πρέπει να διαλέξω; Μην αγχώνεστε όμως καθόλου γιατί εμείς είμαστε εδώ και θα σας λύσουμε κάθε απορία!

poupoulenio-i-mallino-paploma

Πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει ότι στις πληροφορίες ενός παπλώματος αναφέρονται τα tog. Τα tog είναι ένας δείκτης μέτρησης θερμότητας που σας δείχνει πόσο ζεστό είναι το πάπλωμα σας και αν καλύπτει τις ανάγκες που το θέλετε.

Θερμότητα (Tog)       Περιγραφή
4.5 Καλοκαιρινό στρώμα. Κατάλληλο για ζεστά κλίματα
6 Κατάλληλο για το φθινόπωρο και την ανοιξη
9 Ζεσταίνει λίγο παραπάνω το φθινόπωρο και την άνοιξη
10.5 Κατάλληλο για χρήση σε ήπιους χειμώνες
12 Ζεσταίνει λίγο παραπάνω το χειμώνα
13.5 Κατάλληλο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

 

Τα Βαμβακερά παπλώματα είναι φυσικά και μπορούν και αναπνέουν καλύτερα από όλα τα άλλα υλικά. Έτσι επιτρέπουν στην θερμότητα να κινείται πολύ πιο εύκολα από το σώμα και προς το σώμα μας. Όμως μετά από χρόνια έχει την τάση να μαλακώνει και να χάνει την φόρμα του.

Τα πουπουλένια και μάλλινα θεωρούνται τα καλύτερα, γιατί λόγω της θερμότητας που αποδίδουν. Προσφέρουν εκπληκτική ζεστασιά και μόνωση. Όμως είναι ακατάλληλα για αλλεργικούς. Όμως με την πάροδο του χρόνου τα φτερά μπορεί να γίνουν ενοχλητικά.

Τα συνθετικά παπλώματα από μικροϊνες, είναι πολύ γνωστά, και είναι από τις φθηνότερες επιλογές. Είναι ελαφριά σαν παπλώματα, με αποτέλεσμα ν’ ανασαίνουν όπως τα βαμβακερά. Τα παπλώματα από μικροϊνες καθαρίζονται και στεγνώνουν πολύ εύκολα. Είναι ιδανικά για όσους έχουν αλλεργίες.

πηγή άρθρου

  Categories: