Πότε πρέπει να αλλάξετε το μαξιλάρι σας;

Πότε πρέπει να αλλάξετε το μαξιλάρι σας;

Πότε πρέπει να αλλάξετε το μαξιλάρι σας;

Μόλις ξυπνήσατε και αισθάνεστε κουρασμένοι; Σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου παίζει το μαξιλάρι. Το μαξιλάρι που επιλέγετε πρέπει να ικανοποιεί τις ανάγκες σας και να μην δημιουργεί προβλήματα στο σώμα σας. Πότε πρέπει να αλλάξετε το μαξιλάρι σας; Η διάρκεια του δεν είναι παντοτινή, καθώς τα μαξιλάρια έχουν ημερομηνία λήξεως. Ναι, ναι καλά καταλάβατε, το μαξιλάρι πρέπει να αντικαταστείτε κάθε 2 χρόνια. Παρακάτω θα δείτε κάποια κόλπα για να καταλάβετε αν τα μαξιλάρια σας θέλουν αντικατάσταση.

pote-prepei-na-allaxete-to-maxilari-sas-2

Αν είχατε επιλέξει ένα μαξιλάρι με αφρό τότε ελέγξτε αν έχει παραμορφωθεί. Αν το σχήμα του δεν είναι όπως το αρχικό και έχει πάρει άλλη μορφή τότε πρέπει να το αντικαταστήσετε.

pote-prepei-na-allaxete-to-maxilari-sas-1

Αν χτυπήσετε με δύναμη το χέρι σας πάνω του και αυτό αργήσει να επανέλθει τότε σημαίνει πως έχει χάσει την φόρμα του και χρειάζεται αντικατάσταση.

pote-prepei-na-allaxete-to-maxilari-sas-3

Αν διπλώσετε το μαξιλάρι σας στην μέση τότε αυτό πρέπει να επανέλθει σχετικά γρήγορα στην αρχική του μορφή. Αν παραμείνει διπλωμένο στην μέση τότε το μαξιλάρι σας χρειάζεται αλλαγή.

pote-prepei-na-allaxete-to-maxilari-sas-4

Πιάστε το μαξιλάρι σας με το ένα χέρι και πιέστε με τον δείκτη και τον αντίχειρα στο πάχος του μαξιλαριού. Αν τα δυο δάχτυλα σας ακουμπάνε το ένα με το άλλο τότε χρειάζεστε ένα καινούργιο!