Η ποιότητα που έχει το σεντόνι σας

Η ποιότητα που έχει το σεντόνι σας

Η ποιότητα που έχει το σεντόνι σας

Καθημερινά ακούγονται πολλά για την καλή ποιότητα που πρέπει να έχει ένα σεντόνι. Τι ισχύει όμως πραγματικά για την ποιότητα σεντονιού; Τι ποιότητες υπάρχουν; Ποια είναι η ποιότητα που έχει το σεντόνι σας; Εμείς θα σας λύσουμε πολλές από τις απορίες σας.
Τα βαμβακερά σεντόνια είναι ίσως και τα πιο γνωστά, είναι υγιεινά και ανθεκτικά, καθώς βαμβάκι έχει το πλεονέκτημα ότι αναπνέει! Υπάρχουν πολλές επιλογές ακόμα και στο βαμβάκι.

poiotita-sentoni-1
Απλό βαμβάκι. Τα σεντόνια τα οποία είναι κατασκευασμένα από 100% Βαμβάκι, είναι σεντόνια των οποίων η πυκνότητα φτάνει μέχρι τις 180 κλωστές ανά ίντσα. Συνήθως είναι η πιο οικονομική λύση όσο αφορά τα βαμβακερά σεντόνια.

poiotita-sentoni-6
Βαμβάκι πενιέ. Το βαμβάκι πενιέ δέχεται μία ειδική επεξεργασία. Όταν γίνει η συγκομιδή όλες οι ίνες τοποθετούνται στη σειρά και διαλέγονται η πιο ανθεκτικές και οι πιο μακριές ίνες. Όμως αυτή είναι μία διαδικασία η οποία αυξάνει το κόστος των σεντονιών. Τα σεντόνια αυτά είναι εξαιρετικής ποιότητας, πολύ πιο απαλά και ανθεκτικά από τα κοινά βαμβακερά, και προτείνονται σε άτομα που έχουν ευαίσθητο δέρμα.

poiotita-sentoni-3

Βαμβάκι περκάλι. Τα σεντόνια που είναι κατασκευασμένα από βαμβάκι περκάλι είναι σεντόνια υψηλής ποιότητας, απαλά, με πυκνή ύφανση η οποία ξεπερνά τις 200 κλωστές ανά ίντσα.

poiotita-sentoni-5
Βαμβακοσατέν. Τα σεντόνια τα οποία είναι κατασκευασμένα από βαμβακοσατέν, είναι από τα καλύτερα. Η κλωστή που χρησιμοποιείτε σου δίνει μια αίσθηση απαλότητας και γυαλάδας. Όμως λόγω της γυαλάδας είναι πιο δύσκολη η ύφανση τους, επομένως και πιο ακριβά από τα κοινά βαμβακερά.

poiotita-sentoni-4
Τα φανελένια σεντόνια τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολύ γνωστά. Ανήκουν στην κατηγορία των βαμβακερών σεντονιών και προτείνονται για την χειμερινή περίοδο. Έχουν ειδική ύφανση, όπου στην επιφάνεια του σεντονιού, υπάρχει μια μορφή χνουδιού. Είναι απαλά, άνετα και ιδιαίτερα ζεστά.

poiotita-sentoni-2
Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο γνωστά γίνονται τα σεντόνια από microfiber. Το microfiber αποτελείται από λεπτές ίνες πολυεστέρα, οι οποίες είναι σφιχτά πλεγμένες μεταξύ τους. Τα σεντόνια από microfiber στεγνώνουν εύκολα, σιδερώνονται εύκολα, και έχουν μια απαλή υφή.
πηγή