Το ιδανικό πλύσιμο για τα μαξιλάρια σας

Το ιδανικό πλύσιμο για τα μαξιλάρια σας

Το ιδανικό πλύσιμο για τα μαξιλάρια σας

Ήρθε η ώρα να κάνετε γενική στο σπίτι σας; Θέλετε να μαζέψετε τα χαλιά, τα παπλώματα και τα φρεσκάρετε, για να είναι έτοιμα για τον επόμενο χειμώνα;

plysimo-maxilaria

Μαζί με αυτά μην ξεχάσετε να φρεσκάρετε και τα μαξιλάρια σας. Επειδή τα χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, στα μαξιλάρια συσσωρεύεται σκόνη, ιδρώτας και νεκρά κύτταρα. Έτσι λοιπόν θα σας δώσουμε συμβουλές για ένα εύκολα και γρήγορο πλύσιμο μαξιλαριών.

Πουπουλένιο μαξιλάρι

Το πουπουλένιο μαξιλάρι θέλει λίγη παραπάνω προσοχή. Πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στις ετικέτες. Αν στις οδηγίες αναγράφεται ο τρόπος πλύσιμο στο πλυντήριο τότε ξέρετε τι να κάνετε! Αν πάλι όχι, τότε μουλιάστε το σε ένα διάλυμα νερού και πράσινου σαπουνιού για αρκετή ώρα. Και στις δυο περιπτώσεις αποφύγετε το στύψιμο και αφήστε να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο.

Μαξιλάρι αφρολέξ

Αν το μαξιλάρι σας είναι από αφρολέξ τότε το πλυντήριο δεν μπορεί να σας βοηθήσει. Όμως μπορείτε να το καθαρίσετε με στεγνό καθάρισμα. Χρησιμοποιείστε ένα ηλεκτρικό σκουπάκι ή την ηλεκτρική σας σκούπα, για να απαλλάξετε τα μαξιλάρια σας από σκόνη ή νεκρά κύτταρα. Εναλλακτικά εμείς σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε έναν ατμοκαθαριστή! Εάν το μαξιλάρι σας έχει προστατευτικό κάλυμμα τότε αφαιρέστε το και πλύντε το στο πλυντήριο σας.

Συνθετικό μαξιλάρι

Αν το μαξιλάρι σας είναι κατασκευασμένο από κάποιο συνθετικό (microfiber) τότε μπορείτε άφοβα να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο σας. Πάνω στο μαξιλάρι σας αναγράφονται οδηγίες για τον τρόπο πλυσίματος, καθώς και η θερμοκρασία πλύσης. Τοποθετήστε τα μαξιλάρια μέσα στον κάδο σε κάθετη θέση, χωρίς να βάλετε κάτι άλλο μέσα. Αφήστε να μαξιλάρια σας να αναπνέουν.
πηγή