Τι μαξιλάρι ύπνου να αγοράσω

Τι μαξιλάρι ύπνου να αγοράσω

Τι μαξιλάρι ύπνου να αγοράσω

Το ξέρατε πως το μαξιλάρι σας έχει ημερομηνία λήξεως;
Μετά από έρευνες που έχουν γίνει τα μαξιλάρια ύπνου έχουν διάρκεια ζωής 2-3 χρόνια. Μετά από αυτό τον χρόνο πρέπει να αλλάζεται γιατί χάνει την φόρμα του με αποτέλεσμα να μην είναι στο ίδιο ύψος και να μην στηρίζεται το ίδιο η πλάτη και ο αυχένας. Μπορεί επίσης να μαζέψει σκόνη και μικρόβια τα οποία δημιουργούν αλλεργίες. Άρα λοιπόν που πρέπει να δώσουμε βάση όταν αγοράζουμε ένα μαξιλάρι ύπνου;
Ο κανόνας είναι απλός : όταν κοιμόμαστε οι ώμοι και τη σπονδυλική μας στήλη πρέπει να είναι σε ευθεία με το κεφάλι μας. Άρα ανάλογα με το πώς κοιμόμαστε πρέπει να διαλέγουμε και το μαξιλάρι μας. Για παράδειγμα αν κοιμάστε στα πλάγια θα χρειαστείτε ένα σχετικά σκληρό μαξιλάρι για να στηρίζεται περισσότερο το κεφάλι σας, αν κοιμάστε μπρούμυτα θα χρειαστείτε ένα μαξιλάρι μαλακό έτσι ώστε το κεφάλι σας να μην σηκώνεται πολύ ψηλά. Ενώ αν κοιμάστε ανάσκελα ιδανικό μαξιλάρι για σας είναι ένα μέτριο.

Το μαξιλάρι όπως δεν το γνωρίσατε ποτέ 4

Ενα απο τα πιο δημοφιλή μαξιλάρια είναι το πουπουλένιο. Είναι ένα φυσικό προϊόν γιατί αποτελείται κυρίως από φτερά η πούπουλα χήνας. Σαν μαξιλάρια είναι εξαιρετικά μαλακά όμως δεν προσφέρουν ιδιαίτερη στήριξη. Τα πουπουλένια μαξιλάρια πρέπει να περιβάλλεται από ένα καλό ύφασμα, με πυκνή ύφανση, ώστε να μη φεύγει το πούπουλο από μέσα.

Το μαξιλάρι όπως δεν το γνωρίσατε ποτέ 1
Όσο περνάει ο καιρός παρατηρούμε πως τα latex μαξιλάρια κερδίζουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη σας. Το latex είναι επίσης ένα φυσικό προϊόν, μαλακό το οποίο παρέχει καλή στήριξη. Το μαξιλάρι αυτό δεν χάνει την μορφή του, έρχεται εύκολα στο αρχικό του σχήμα και έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής. Όμως η επιλογή του πρέπει να γίνει με προσοχή, επειδή είναι ένα μαξιλαρι που δεν προσαρμόζεται πρέπει να προσέξετε το σχήμα και το ύψος που επιθυμείτε. Τα μαξιλάρια από latex προσφέρουν έναν ικανοποιητικό ύπνο σε όσους έχουν πρόβλημα με το αυχενικό τους.

Το μαξιλάρι όπως δεν το γνωρίσατε ποτέ 2
Σε όσους αρέσουν τα στρώματα memory foam θα λατρέψουν και τα μαξιλάρια από το ίδιο υλικό. Το μαξιλαρι περιέχει έναν πρωτοποριακό αφρό ο οποίος είναι ελαστικός χωρίς να παίρνει το σχήμα του κεφαλιού σας. Είναι ένα μαξιλαρι εξαιρετικά μαλακό το οποίο προσφέρει στήριξη και ανακουφίζει από πόνο του αυχένα.

Το μαξιλάρι όπως δεν το γνωρίσατε ποτέ 3

Όμως στην Ελλάδα της κρίσης πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν ένα οικονομικό αλλά ταυτόχρονα εξίσου ποιοτικό μαξιλαρι που να προσφέρει άνεση και στήριξη. Εμείς από την σειρά μας έχουμε να σας προτείνουμε ένα μαξιλάρι με συνθετικό γέμισμα μικροϊνών ή αλλιώς microfiber. Οι μικροΐνες είναι εξαιρετικά λεπτές, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται μεγάλος όγκος ποσότητας για να γεμίσει ένα μαξιλάρι. Μία νέα κατηγορία συνθετικών ινών έχει εμφανιστεί, οι hollowfiber, οι οποίες αφήνουν το μαξιλαρι να αναπνέει.

πηγή άρθρου