Η ηλεκτρική κουβέρτα και οι κίνδυνοι της

Η ηλεκτρική κουβέρτα και οι κίνδυνοι της

Η ηλεκτρική κουβέρτα και οι κίνδυνοι της

Η ηλεκτρική κουβέρτα στις μέρες έχει γίνει ένα απαραίτητο αξεσουάρ για όλα τα υπνοδωμάτια. Ο βασικός λόγος είναι η γρήγορη ζεστασιά που προσφέρει με ελάχιστο κόστος. Μπορείτε να έχετε ζεστό το κρεβάτι σας όλη την νύχτα, στην ένταση που εσείς επιθυμείτε. Πέρα από τα θετικά που έχει μία ηλεκτρική κουβέρτα, κρύβει και κάποιους κινδύνους.

ilektriki-kouverta-kindynoi

Ένας από τους πιο σημαντικούς κινδύνους είναι η εκδήλωση φωτιάς. Κουβέρτες παλιάς τεχνολογίας δεν είναι τόσο ασφαλείς και πρέπει να καταργηθούν, έτσι ώστε να μειωθεί και ο κίνδυνος. Στις νέες κουβέρτες υπάρχει θερμοστάτης όπου ελέγχεται η θερμοκρασία, και αν φτάσει στο μέγιστο, η κουβέρτα απενεργοποιείται.

Ο κίνδυνος της ηλεκτροπληξίας είναι υπαρκτός γι αυτό θα πρέπει κατά περιόδους να ελέγχουμε την επιφάνεια της κουβέρτας καθώς και το καλώδιο για φθορά. Είναι λογικό να υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αφού μιλάμε για μία ηλεκτρική συσκευή!

Έχουν ακουστεί διάφορες επιπτώσεις στην υγεία με την χρήση ηλεκτρικής κουβέρτας. Με βάση τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας η ηλεκτρική κουβέρτα παράγει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, χαμηλής συχνότητας. Τα μαγνητικά πεδία παράγουν ηλεκτρικά , και αυτά απορροφούνται από το σώμα μας.  Στις υψηλές εντάσεις ,μπορεί να προκαλέσουν νευρική ή  μυϊκή διέγερση, καθώς μπορεί να παρατηρηθούν αλλαγές στη διέγερση των νευρικών κυττάρων στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Ευπαθείς ομάδες ανθρώπων, όπως είναι τα βρέφη, μικρά παιδιά, διαβητικοί, καρδιοπαθείς και ηλικιωμένοι πρέπει να αποφεύγουν την χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας όταν αυτή είναι τοποθετημένη στην πρίζα, αλλά να χρησιμοποιούν μόνο για να ζεστάνουν το κρεβάτι τους πριν ξαπλώσουν.
πηγή